20221018_195951-1-scaled

تفاهم نامه تبادل سرویس های فناوری در حوزه های دولت الکترونیک

تفاهم نامه تبادل سرویس های فناوری در حوزه های دولت الکترونیک فی ما بین هلدینگ سبا و هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبرغدیر امضا شد.

در این تفاهم نامه که به امضا محسن احمدی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل هلدینگ توسعه کسب و کار سبا، نائینی مدیرعامل هلدینگ راهبر، علی محمدی زاده مدیرعامل شرکت ایده های تجارت هوشمند سیمرغ، و مهندس پیشوائی مدیرعامل شرکت سیتاد رسیده است به توسعه و تقویت همکاری های طرفین، ارائه خدمات استعلامات دولت از طریق سیتاد (PGSB)، همکاری در حوزه خدمات معتمد مالیاتی گروه راهبر از طریق شرکت معتمد اول هوشمند راهبر (ماهر)، همکاری در حوزه احراز،صدور گواهی میانی و امضا دیجیتال گروه راهبر از طریق شرکت فناوران اعتماد راهبر، استفاده از ظرفیت پرداخت یاری و خدمات پرداخت قابل ارائه از سوی شرکت سیمرغ، همکاری در تولید دانش و هم افزایی در حوزه فناوری های نوین بیمه، استفاده از خدمات بیمه ای قابل ارائه از سوی شرکت سیمرغ در جهت هم افزایی و خلق ارزش افزوده تاکید شده است.

شایان ذکر است شرکت ایده های تجارت هوشمند سیمرغ،از شرکت های تابعه هلدینگ توسعه کسب و کار سبا به عنوان یکی از شرکت های فعال حوزه فناوری اطلاعات در صنعت بیمه به شمار می آید.

خاطرنشان می سازد نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۲ که به عنوان یکی از بزرگترین رویداد های اقتصادی کشور که از ۲۵ الی ۲۸ مهر در محل نمایشگاه بین المللی جزیره کیش برقرار بود، شرکتهای تابعه هلدینگ توسعه کسب و کار سبا دستاوردهای خود را در حوزه های گوناگون اعم از بازار سرمایه (شرکتهای کارگزاری بورس بیمه ایران وسبدگردان آسال)، بیمه اتکایی (شرکتهای بیمه اتکایی ایران معین و بیمه اتکایی امین) و فناوری اطلاعات (شرکت ایده های تجارت هوشمند سیمرغ) با ترسیم افق جدید و با هدف توسعه مشارکت تجاری و اقتصادی در صنعت مالی و بیمه ای به علاقمندان و فعالان این صنعت ارائه نمودند.

لازم به یادآوری است در طول مدت برگزاری نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۲ علاوه بر رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل بیمه ایران و مدیران عامل بانکها و بیمه ها و هلدینگ های بزرگ اقتصادی کشور، جمع کثیری از تجار،بازرگانان و فعالان بازارهای مالی از غرفه هلدینگ توسعه کسب و کار سبا بازدید کردند.

news5

آیین تودیع و معارفه مدیرعامل هلدینگ توسعه کسب و کار سبا

در ابتدا، تودیع و تقدیر و تشکر از جناب آقای دکتر محسن احمدی، رئیس محترم هیات مدیره و مدیر عامل پیشین هلدینگ سبا و معارفه جناب آقای هاشم مهریار، عضو محترم هیات مدیره ، به عنوان سرپرست این هلدینگ به عمل آمد.

در این مراسم، حاضرین جلسه از تلاش ها و زحمات دکتر محسن احمدی در طول تصدی مدیریت عامل هلدینگ سبا تقدیر و تشکر به عمل آوردند و برای ایشان آرزوی موفقیت کردند و برنامه های ۱۱۰ روزه اول سال جاری پیگیری و بررسی شد.
در انتها با معرفی جناب آقای هاشم مهریار به عنوان سرپرست هلدینگ توسعه کسب و کار سبا ، حاضرین اظهار امیدواری کردند که با عنایت به شایستگی‌های ایشان بتوان شاهد اصلاح، بهبود و ارتقاء روش های انجام کار و افزایش هرچه بیشتر بهره‌وری این هلدینگ بود.

11

گردشگری بستری برای تعامل با جهان است

 یک مدرس گردشگری با بیان اینکه اصلی‌ترین چالش ما برای جذب گردشگر به اصلاح رابطه با جهان بازمی‌گردد، گفت: باید گردشگران را با این موضوع آشنا کرد که داشته‌های اصفهان برای گردشگری فقط بناهای تاریخی نیستند.

محمد زاهدی با اشاره به چالش‌های گردشگری در ایران و ازجمله استان اصفهان، بیان کرد: منابع محدودی به‌خصوص در زمینه‌های تخصصی مانند اقامت و خدمات غذا، محدود بودن مدرسان خبره و علاقه‌مند در زمینه‌های تخصصی وجود دارد.

او ادامه داد: عدم باور به اینکه از صنعت گردشگری جهان فاصله بسیار داریم و توهم وضعیت مطلوب ازمنظر جاذبه‌ها، منابع و نیروی انسانی که انتظارات غیر واقعی نزد دانشجویان و نیز برخی علاقه‌مندان به ورود به صنعت ایجاد می‌کند نیز از دیگر چالش‌ها است.

این مدرس گردشگری ضمن اشاره به اینکه تحریم، مسئله ناشی از نحوه تعامل با جهان است، تصریح کرد: اصلی‌ترین چالش ما برای جذب گردشگر به اصلاح رابطه با جهان بازمی‌گردد. تعامل سازنده با جهان، سبب جذب بیشتر توریست می‌شود.

زاهدی ضمن تأکید بر اینکه آموزش به علاقه‌مندان را وظیفه اصلی خود می‌داند چراکه این کسب‌وکار، فضای آینده بهتری را برای جامعه، جمعیت جوان و اقتصاد ما ترسیم می‌کند، به بازار کار و آینده دانشجویان رشته گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: علاقه‌مندان به رشته گردشگری باید واقع‌بین و صبور باشند؛ ضمن اینکه همه چیز به تلاش و کوشش که برای آموختن دارند بستگی دارد و به نوع نگاهی که به صنعت گردشگری دارند و پذیرش آن که بیشتر محصول ما از قبل خدمت است.

او همچنین با بیان اینکه در رشته گردشگری، فضای تعاملی با جهان برقرار می‌شود، افزود: تنوع گسترده‌ موضوعات و تحول سریع در دانش گردشگری که به واسطه پویاییِ آن شکل می‌گیرد، از دیگر مواردی است که باعث می‌شود دانشجویان جذب رشته گردشگری شوند.

این مدرس گردشگری با بیان اینکه اصفهان ازجمله شهرهایی است که به لحاظ بناهای تاریخی، مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، اما باید گردشگران را با این موضوع آشنا کرد که داشته‌های اصفهان برای گردشگری فقط بناهای تاریخی نیستند، ادامه داد: تنوع در محصول، موضوع ساده‌ای نیست، مقصد باید به سمت متنوع‌سازی محصول گردشگری اصفهان برود.

زاهدی اضافه کرد: این کار ابتدا تعامل نهادهای مرتبط و دستگاه‌های متولی با بخش خصوصی را می‌طلبد که به‌طور معمول در قالب سازمان مدیریت مقصد صورت می‌گیرد.

4

امضاء تفاهم‌نامه ایجاد آکواریوم بزرگ مشهد

مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که با یکی از مدیران اصفهانی به امضا رساندیم مقرر شد که در مسیر ایجاد یک آکواریوم بزرگ در مشهد با هم تبادلات علمی و فنی داشته باشیم تا در آینده چنین آکواریومی را در شهر مشهد شاهد باشیم.

امیر رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد آکواریوم غول پیکر در مشهد، اظهار کرد: چنین آکواریوم بزرگی تنها در کیش و اصفهان وجود دارد. ظاهرا اصفهان در دهه ۹۰ به صورت BOT توسط یک شرکت ترکیه‌ای آکواریومی را ساخته است و در بازه زمانی که با هم قرارداد داشتند، بهره‌برداری را انجام دادند.

وی اضافه کرد: اواخر سال گذشته موعد قرارداد آن‌ها به سر می‌رسد و آکواریوم را تحویل می‌گیرند و با توجه به اینکه علم نگهداری و توسعه آن در اختیار این شرکت ترکیه‌ای بوده ناچار می‌شوند آن را  بومی کنند، به این معنا که در مورد نگهداری آکواریوم‌ها و ادامه حیات آن مجموعه از متخصصان داخلی استفاده کنند که در کیش حضور داشتند.

مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد ادامه داد: به هر حال همانطور که گفته شده بود، علم نگهداری و ایجاد آکواریوم‌های بزرگ توسط آن‌ها به‌روز و بومی شد. در همین راستا جلسه‌ای با مدیر عامل آن شرکت تشکیل دادیم و در نهایت تفاهم‌نامه‌ای را به امضا رساندیم که در مسیر ایجاد یک آکواریوم بزرگ در مشهد با هم تبادلات علمی و فنی داشته باشیم تا در آینده چنین آکواریومی را در شهر مشهد نیز شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد این آکواریوم را یا به شرکت اصفهانی و یا شرکتی دیگر خواهیم سپرد که برای مدل‌های مختلف اقتصادی این طرح باید به تفاهم‌هایی برسیم. به عنوان مثال روی مکانی بر اساس بررسی‌های نقطه‌یابی که شرکت انجام می‌دهد، به تفاهم برسیم و مکان مورد نظر را در اختیار آن‌ها برای ایجاد آکواریوم قرار دهیم تا در صورت اجرا مردم بتوانند از این فضای گردشگری‌ که جالب هم است و به نوعی گردشگری طبیعی محسوب می‌شود، استفاده کنند.

3

هوش مصنوعی چگونه می‌تواند در صنعت گردشگری تحول ایجاد کند؟

یک کارشناس هوش مصنوعی گفت: برای پیگیری اقدامات تحول‌گرایانه ابتدا باید برنامه‌ریزی منسجمی صورت گیرد و زیست بومی از شبکه مسائل حوزه گردشگری، ذی‌نفعان آن و محرک‌های لازم برای ایجاد چرخه کامل ارتباطی و شبکه‌سازی میان این اجزاء صورت گیرد.

سیدمهدی حسینی سمنانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص هوش مصنوعی در صنعت گردشگری، اظهار کرد: هوش مصنوعی در جای جای صنعت گردشگری می‌تواند موثر باشد که می‌توان به تجزیه و تحلیل داده‌های سفر و گردشگری، ارائه بهترین برنامه زمان‌بندی برای مخاطب هدف، شناسایی الگوهای موفق قبلی ناشی از تجارب دیگران، تحول و هوشمندسازی در سیستم‌های رزرواسیون، فروش بلیت سفر و اقامت در هتل‌ها، ترجمه مکانیزه زبان محلی مقصد برای گردشگران و بالعکس اشاره کرد.

وی ادامه داد: پیشگیری از حوادث و کنترل امنیت و ایمنی سفر، پیشنهاد مسیرها و مدیریت ترافیک، پیش‌بینی وضعیت آب و هوا، معرفی جاذبه‌های گردشگری با فناوری‌های نوظهور مانند واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، ارائه برنامه غذایی متناسب با ذائقه و رژیم غذایی فرد و بر مبنای غذاهای محلی مقصد سفر، توصیه‌های زیست محیطی، برنامه‌ریزی مالی و عملیاتی سفر، توسعه امکان ارتباطات موثر و به اشتراک‌گذاری تجارب سفر و … از جمله مواردی است که هوش مصنوعی می‌تواند در صنعت گردشگری به کار ببرد.

این کارشناس هوش مصنوعی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه هوش مصنوعی چگونه می‌تواند در صنعت گردشگری تحول ایجاد کند، عنوان کرد: برای پیگیری اقدامات تحول‌گرایانه ابتدا باید برنامه‌ریزی منسجمی صورت گیرد و زیست بومی از شبکه مسائل حوزه گردشگری، ذی‌نفعان آن و محرک‌های لازم برای ایجاد چرخه کامل ارتباطی و شبکه‌سازی میان این اجزاء صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در قدم اول شناسایی و اولویت‌بندی نیازها و اتصال آن‌ها به ظرفیت‌های موجود و تعریف پروژه برای متخصصین هوش مصنوعی ضرورت دارد. بنابراین اگر بستر ثبت استاندارد داده‌ها و اطلاعات این حوزه در پایگاه داده‌های مختلف فراهم شود و بدون شعار و در عمل به سراغ فناوری‌های نوین برویم، اثر تحولی آن‌ها مشاهده می‌شود.

حسینی سمنانی در خصوص مزایای استفاده از هوش مصنوعی در گردشگری، بیان کرد: گسترش گردشگری با افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، مدیریت مسئولانه و مأموریت‌گرا مبتنی بر تجزیه و تحلیل دقیق دانش گردشگری، بهبود تجربه مسافران و افزایش رضایت‌مندی، کنترل امنیت و ایمنی، ترافیک و ارتقاء شاخص‌های مدیریت گردشگری در منطقه، ارائه پشتیبانی و خدمات برخط و ۲۴ ساعته، پیش‌بینی چالش‌ها و افزایش کیفیت اجتماعی سفر به صورت لحظه‌ای، تحلیل خواسته‌ها و ذائقه گردشگران، تسهیل سرمایه‌گذاری و توسعه منابع، افزایش سوددهی، ارزآوری و رونق کسب‌وکارها، ایجاد مشاغل و فرصت‌های شغلی جدید، حفظ تاریخ و فرهنگ، پایداری محیط زیست، رصد لحظه‌ای شاخص‌ها و تغییر و تحولات برای بهبود مستمر از جمله مزایای هوش مصنوعی در گردشگری است.

وی خاطرنشان کرد: رزرواسیون هتل و مراکز اقامتی، ارائه خدمات گردشگری سلامت، ارائه تولیدات صنایع خلاق مبتنی بر گردشگری، سامانه‌های پرداخت و فین‌تک، مدیریت ترافیک و حمل‌ونقل، خدمات مبتنی بر ذائقه و ترجیحات گردشگران از طریق چت‌بات‌ها، مدیریت تجربه مشتری و ثبت این تجارب در سیستم‌های مدیریت دانش گردشگری، پیش‌بینی و تحلیل داده‌های گردشگری و بهبود مستمر شاخص‌ها، نرم‌افزارهای واقعیت افزوده و تجربیات واقعیت مجازی، ترجمه چندزبانه و بهبود شکل‌گیری ارتباطات، پایش محیط زیست و مدیریت پسماند، پیش‌بینی الگوهای سفر مسافران و برنامه‌ریزی کلان و اثربخش از جمله مسائلی است که هوش مصنوعی درحوزه‌هایی از گردشگری قابل استفاده است.

این کارشناس هوش مصنوعی اضافه کرد: به عنوان مثال این موضوع می‌تواند مخاطرات و ظرفیت‌های فوق‌العاده گردشگری سلامت، تورهای راهیان پیشرفت در حوزه فرهنگی، علمی، فناوری، تحرکات و سرمایه‌گذاری فوق‌العاده کشورهای همسایه و خصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس بر روی هوش مصنوعی جهت توسعه گردشگری باشد.

وی در خصوص جایگاه ایران و جامعه بین‌الملل در استفاده از هوش مصنوعی در حوزه گردشگری، اظهار کرد: کشور ما ظرفیت‌های بالقوه فوق‌العاده‌ای در تمامی عرصه‌ها در گردشگری دارد که مثال آن تنوع اقلیم، آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری ناب، اماکن فرهنگی و دیدنی بکر، سرمایه نخبگانی انسانی است اما به صورت کلی و بالفعل برنامه منسجمی برای همگرا کردن این قابلیت‌ها به اندازه لازم نداریم و سرمایه‌گذاری مناسبی از این ویژگی‌ها انجام نمی‌دهیم. به قولی چرخه این زیست بوم کامل نشده و ممکن است در آینده به اهداف چشم‌انداز نرسیم یا فرصت رقابت با جامعه بین‌الملل برای‌مان سخت شود و امروز بایستی با هم‌افزایی قدر این موارد را بدانیم.

آینده ایران با همت بلند جوانان آن همیشه روشن و رو به پیشرفت خواهد بود

حسینی سمنانی در پاسخ به این پرسش که چه آینده‌ای را برای صنعت گردشگری با استفاده از هوش مصنوعی در ایران می‌توان متصور شد، افزود: آینده این سرزمین با همت بلند یکایک هموطنان و جوانان فرهیخته ایرانی همیشه روشن و رو به پیشرفت خواهد بود و در صورتی که هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور در صنعت گردشگری رسوخ و نفوذ پیدا کند این آینده درخشان زودتر و سریع‌تر تحقق می‌یابد و آنچه مهم است روحیه امید، عمل‌گرایی و توجه به نوجوانان و جوانان ایرانی و همگرایی مسئولین و هم‌افزایی مردم در مسیر کاربردی کردن این فناوری‌ها است.

این کارشناس هوش مصنوعی اضافه کرد: همچنین نباید از تحرکات و خیز بلند همسایگان در حوزه‌های هوش مصنوعی غافل شد و در این مسیر، شاخص زمان بسیار مهم و کلیدی است و می‌تواند تغییرات متنوع با ارزش افزوده بالا و درجه اثرگذاری فوق العاده در طرح‌ریزی آینده‌ای پویا و افتخارآمیز ترسیم کرد.

2

روابط گردشگری کرمانشاه و عراق توسعه می‌یابد

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از برنامه ریزی برای توسعه روابط گردشگری کرمانشاه با کشور عراق خبرداد.

وحید امیری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک کرمانشاه با کشور عراق، اظهارکرد: وجود این مرز مشترک زمینه ای را فراهم کرده تا بتوانیم در حوزه های مختلف و از جمله گردشگری، تعاملاتی را با طرف عراقی داشته باشیم.

وی افزود: در این راستا توسعه روابط گردشگری با هر دو بخش اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی عراق را در دستورکار قرار داده‌ایم.

معاون گردشگری استان اضافه کرد: طی سالهای گذشته عموما این گردشگران عراقی بودند که به کرمانشاه سفر می کردند، اما اکنون آنها نیز درخواست دارند تا گردشگران ما هم به کشورشان سفر داشته باشند.

به گفته این مسئول، در کشور عراق بناهای تاریخی و موزه هایی وجوددارد که می تواند برای علاقمندان به این حوزه بسیار جذاب باشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از راه های تقویت روابط گردشگری بین ما و عراق، انعقاد تفاهم نامه و اجرای برنامه های مشترک همچون رویدادها و حضور در نمایشگاه‌ها است.

وی یادآورشد: عمده تمرکز ما در بحث ارتباطات گردشگری با کشور عراق روی استانهای هم مرز با ما خواهد بود و می خواهیم در حوزه گردشگری جنب و جوشی را در مرز داشته باشیم.

معاون گردشگری استان گفت: مقدمات توسعه روابط گردشگری کرمانشاه با عراق انجام شده و امیدواریم به زودی به نتایج خوبی برسیم.

امیری تصریح کرد: زمستان امسال نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران برگزار خواهد شد و احتمالا کرمانشاه و عراق بصورت مشترک در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.